Audioquest Dragonfly Cobalt, Red en Black reparatie solderen

Audioquest Dragonfly
Cobalt, Red, en Black Reparatie – Solderen

Wat is een Audioquest Dragonfly?

Een Audioquest Dragonfly is eigenlijk een soort USB geluidskaart met goede ruisonderdrukking en versterkt ook het geluid voor de koptelefoon. Volgens de leverancier heb je dan overal en onderweg altijd goed geluid waar je ook bent met je Telefoon, Computer of Tablet.

Wat kost een Audioquest Dragonfly?

De prijs van de Audioquest Dragonfly USB stick varieert tussen de 80 euro en de 250 euro, het ligt er maar aan welke versie je kiest.
Voor zover lijkt de Cobalt blauwe versie het duurst, deze prijs schommelt op de markt tussen de 211 en de 250 euro.
Dit heb ik opgezocht op Google,
datum 27-09-2023.

Zitten er ook nadelen aan de Audioquest Dragonfly?

Eerlijk gezegd kende WerkplaatsinHuis deze USB geluidskaart nog niet, totdat iemand contact legde met WerkplaatsinHuis.
Na wat uitleg bleek dat deze best wel prijzige USB geluidskaart een zwak punt heeft en dat is de 3.5mm jack socket die op het printplaatje gesoldeerd zit.
Na enige tijd van gebruik blijkt deze 3.5mm jack socket los te komen van de printplaat (Misschien slechte solderingen?) waardoor je geen gebruik meer kan maken van deze USB geluidskaart.

Ook bleek het opsturen naar de leverancier ter reparatie een kostbare optie.

Kan WerkplaatsinHuis dit ook Solderen of Repareren?

Jazeker ook bij WerkplaatsinHuis kan de Audioquest Dragonfly gesoldeerd worden mits de printplaat niet al teveel beschadigd is geraakt bij het loskomen van de socket. Bij dit geval was 1 soldeer eilandje losgebroken van de print waardoor ik een brugje moest solderen naar het print-spoortje waar dit eilandje aan vast zat. Ook was hierdoor de stevigheid van de socket verminderd (kans op sneller losbreken van de print), daarvoor heb ik gekozen om de socket te verstevigen met hot-glue.

Scroll naar boven