Computer PC of Apple opnieuw laten installeren in Maarssen en Utrecht

Uw Computer PC of Apple opnieuw laten installeren

Wanneer moet een computer opnieuw geïnstalleerd worden?

Er zijn een aantal gevallen wanneer een computer zoals een PC (Personal Computer) of een Apple opnieuw geïnstalleerd moet worden, ik zal een paar gevallen benoemen.

Als de computer:
net nieuw gemaakt / gebouwd is
gecrashed is en niet meer opstart
langzaam opstart en traag werkt tijdens het werken op de computer (soms moet in dit geval ook de harddisk / SSD ook vervangen worden

En:
Als u het wachtwoord vergeten bent en deze niet meer te achterhalen valt
Het systeem geïnfecteerd is geraakt met malware en of virussen en deze niet meer met zekerheid verwijderd kunnen worden
Na het opschonen van het systeem nog steeds traag of langzaam werkt
Het systeem bij het opstarten foutmeldingen geeft en deze niet te repareren zijn
En nog veel meer!

Welke Besturingssystemen zijn er?

Voor de personal computer (PC):

Windows
Om Windows te mogen installeren heeft men wel een licentie code nodig! Deze kan men aankopen bij Microsoft.
Windows wordt door de meeste mensen gebruikt op pc’s en laptops en soms ook op tablets. Dit vanwege de goede gebruiksvriendelijkheid van Windows.

Linux
Linux is in de meeste gevallen gratis te installeren, op bijna elke PC, laptop, en tablet en heeft dan ook geen licentiecode nodig!
Linux wordt door een kleinere groep mensen gebruikt, terwijl het systeem Linux veel geavanceerde functies heeft en makkelijk uit te breiden is in functies.
Het besturingssysteem is wel weer wat minder gebruiksvriendelijk voor veel mensen.

Voor de Apple Computers:

Macos
Macos is gratis te installeren op de:
Imac (een soort desktop computer ingebouwd in de monitor). Macbook Pro(een laptop).
Mac mini (een soort mini desktop computer).
Macos is een zeer gebruiksvriendelijk systeem en wordt ook veel gebruikt voor muzieksoftware, Grafische software en natuurlijk de alledaagse gebruik zoals internetten en office werkzaamheden.

Windows / Linux
Op een Apple computer kan tegenwoordig ook Windows en Linux geïnstalleerd worden alleen raad ik dat af wegens minder goede support vanuit drivers en soms is de performance ook een stuk minder op deze computers met Windows of Linux.

penguin, tux, linux-146433.jpg

Opschonen versus Opnieuw installeren?

Soms krijg ik wel is de vraag of ik een computer kan opschonen want hij is zo traag. Op zich kan dat ook wel en in sommige gevallen werkt dat ook wel. Maar in de meeste gevallen wordt de computer nooit meer zo snel zoals een net vers geïnstalleerd besturingssysteem.

Waarom wordt mijn computer dan zo traag na een tijd?

Computer pc apple erg traag opnieuw installeren repareren maarssen utrecht

Een besturingssysteem raakt na een verloop van tijd steeds meer vervuild met restanten van updates, software die de gebruiker installeert, virussen en malware infecties.
Dit is inderdaad wel weer een beetje op te schonen maar er blijven altijd restanten staan in het register van Windows en restanten bestanden die onnodig geladen worden.
Daarom is het opnieuw installeren van het besturingssysteem veel effectiever en de computer voelt dan weer als nieuw kwa snelheid.
Het kan natuurlijk ook zijn dat de harddisk in de pc of laptop bijna kapot is. Deze dient dan vervangen te worden en opnieuw geïnstalleerd met een besturingssysteem.

Kan WerkplaatsinHuis ook mijn PC of Apple opnieuw installeren?

Jazeker! Ook bij WerkplaatsinHuis kan uw computer, laptop of apple opnieuw geïnstalleerd worden met het besturingssysteem naar keuze.
Ook wordt er dan gekeken of er een oudere type harddisk in de computer aanwezig is. Mocht dat zo zijn dan raad WerkplaatsinHuis aan om deze te vervangen voor een veel sneller werkende SSD.

Scroll naar boven